WINTER-CONCERTEN IN LEUSDEN 2017 - 2018

Matijs de Roo (1977)

 

Matijs studeerde klassiek piano bij Benno Pierwijer en Cristo Illiev en compositie bij David Rowland aan het conservatorium van Enschede waar hij in 2002 zijn pianostudie afrondde. Hij vervolgde zijn studie compositie bij Diderik Wagenaar en Martijn Padding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij in 2003 zijn diploma heeft behaald. Na het afronden van beide hoofdvakken volgde hij de tweejarige masteropleiding compositie bij Klaas de Vries aan het conservatorium van Rotterdam. Hij ontving hier bij zijn eindexamen een speciale “prijs voor compositie” en studeerde cum laude af. In 2000 won de Roo de NOG-jonge componisten prijs voor zijn orkestwerk “Lines concerning the unknown soldier” uitgevoerd door het Nederlands Ballet Orkest in de Beurs van Berlage in Amsterdam. In 2012 werd zijn dubbelconcert “Im grossen schweigen” voor blokfluit, viool en orkest geselecteerd voor de Buma toonzetters prijs en in 2013 is dit dubbelconcert gekozen als Nederlandse inzending voor de compositieprijs “International Rostrum of Composers” in Praag.

 

Tijdens zijn studie nam hij deel aan vele compositiecursussen en masterclasses  waaronder twee in Arnhem bij James Fulkerson, drie in Dartington (GB) bij achtereenvolgens Darryl Runswick, Jo Kondo en Pavel Novak en werd hij geselecteerd voor het festival “Voix Nouvelles” in Frankrijk bij Brian Ferneyhough, Brice Pauset en Stefano Gervasoni. Bij dit laatste festival won de Roo de eerste prijs in de vorm van een masterclass bij Pascal Dusapin in Canada. Als pianist heeft hij meerdere masterclasses gevolgd  bij onder andere Rudolf Jansen, Marien van Nieukerken en Fred Oldenburg.

 

Zijn muziek is in de afgelopen jaren uitgevoerd in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Hongarije, Polen, Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Thailand door onder andere het Nederlands Ballet Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Nieuw Ensemble, het ASKO ensemble, the New Music Players, het Quator Diotima, pianoduo Post en Mulder, het Doelen ensemble,  het Ensemble Modern de Montreal,  het Residentie orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en solisten als Izhar Elias, Erik Bosgraaf, Yuri Honing en Simone Lamsma. Als pianist heeft hij veel samengewerkt met blokfluitist Erik Bosgraaf waarbij veel hedendaagse muziek op het repertoire stond. Hij treed als pianist regelmatig op als liedbegeleider en speelt bij diverse koren.

 

 

 

Vooraf reserveren is niet nodig. Er zijn voldoende zitplaatsen.

 

          Organisatie: Brisk Events, Sluithek 6, 3831 PB, Leusden. Tel. 033-4343500.

Concerten in nauwe samenwerking met de optredende musici.

 

          De Winterconcerten in Leusden worden gesponsord door Rusthof Uitvaart Centrum Amersfoort voor gebruik van Aula 1 en catering,

  Meijerink Uitvaartzorg voor bloemenarrangementen in samenwerking met Wolter Strijker en Matrion Holding BV Leusden voor een gezellige na-zit.