WINTER-CONCERTEN IN LEUSDEN 2018 - 2019

 

9 december 2018 - Hans van Haeften, orgel

Aula 1 - Rusthof

"Scherzo's en Kerst"

 

 

HANS VAN HAEFTEN (1986) is organist, componist, dirigent en muziekdocent.

 

Hij is als cantor-organist werkzaam bij de Vredeskerk te Nijkerk. Hij geeft les in orgel- en pianospel, met veel aandacht voor improvisatie en het aanleren van goede studiemethodes. In 2017 is hij gestart met de website liedboekvoorspelen.nl waar hij zijn eigen composities uitgeeft.

 

Hans studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy, Katy Satur en Theo Goedhart. Zijn orgelstudie sloot hij in 2011 af met een concert in de oude Bavo in Haarlem. Hij volgde verschillende masterclasses in orgelliteratuur en improvisatie, onder andere bij Ton Koopman, Jean-Claude Zehnder, Daan Manneke, Loïc Maillé, Peter Planyavsky, Jürgen Essl en Hayo Boerema. Zanglessen kreeg hij tijdens zijn conservatoriumtijd van Stephani Gericke, en later privé van Bas Ramselaar.

 

In maart 2015 studeerde hij na slechts 2 jaar af als koordirigent aan het Instituut Dirigenten Educatie bij Joop Schets. In zijn eindexamenprogramma dirigeerde hij onder ander de Chichester Psalms van Leonard Bernstein en het Otce Nas van Leos Janaçek.

 

Naast de muziek behaalde hij zijn masterdiploma Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden.

 

Hans concerteerde onder andere al in het Orgelpark Amsterdam, de Willibrordkerk in Utrecht, de Laurenskerk Rotterdam, de Concertzaal Ede en de Joriskerk in Amersfoort.  Vanaf 2014 organiseert hij in samenwerking met Brisk-events een jaarlijkse serie orgelconcerten op begraafplaats Rusthof in Amersfoort.

 

Hans improviseert graag, en speelt muziek uit alle stijlperiodes, met focus op nieuwe muziek en aandacht voor Nederlandse componisten. Hij is ook veelgevraagd begeleider van koren op piano en orgel. Voor zijn orgelspel behaalde hij al meerdere prijzen en finaleplaatsen.

 

Meer informatie over Hans van Haeften op https://hansvanhaeften.com/biografie

 

Zondagmiddag 9 december, 2018

Aula 1 - Rusthof

 

“Scherzo's en Kerst”

 

Hans van Haeften

 

PROGRAMMA

 

J.S. Bach (1685-1750):

 

- Nun komm der Heiden Heiland

 

Otto Dienel (1839-1905):

 

- Scherzo

 

Max Reger (1873-1916):

 

Uit 6 trio’s:

 

- Kanon

 

- Kanzonetta

 

- Scherzo

 

Maurice Duruflé (1902-1986):

 

- Scherzo

 

Eugène Gigout (1844-1925):

 

- Scherzo

 

- Toccata

 

PAUZE

 

 

Improvisaties

 

 

 

Vooraf reserveren is niet nodig. Er zijn voldoende zitplaatsen.

 

          Organisatie: Brisk Events, Sluithek 6, 3831 PB, Leusden. Tel. 033-4343500.

Concerten in nauwe samenwerking met de optredende musici.

 

          De Winterconcerten in Leusden worden gesponsord door Rusthof Uitvaart Centrum Amersfoort voor gebruik van Aula 1 en catering,

  Meijerink Uitvaartzorg voor bloemenarrangementen in samenwerking met Wolter Strijker en Matrion Holding BV Leusden voor een gezellige na-zit.